на живо

Знак? Раптърс не включи Везенков в състава за важен турнир!

Очакваме развитие по преминаването му в Олимпиакос

 

Торонто Раптърс не включи Александър Везенков в състава си за лятната лига! Това стана ясно, след като от клуба публикуваха имената на 16-те баскетболисти, на които ще разчитат за турнира, който ще се проведе от 12 юли до 22 юли в Лас Вегас.

Това веднага се възприе като знак, че пътищата на двете страни ще се разделят! 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Toronto Raptors (@raptors)

Очаква се Везенков да се завърне в Олимипакос. Той беше час от гръцкия тим до лятото на 2023 г., като в последния си сезон стана най-полезен играч в Евролигата и игра на финал на турнира. 

Преди дни в София за преговори с българския баскетболист пристигнаха от ръководството на гръцкия хегемон, като след тях се появиха информации, че двете страни са постигнали договорка и Спортист номер 1 на страната ни за 2022 и 2023 г. ще подпише договор за 5 години и 20 млн. евро. 

 

Оказа се обаче, че за да може Везенков да си тръгне от Раптърс трябва да се покрие сумата от 6,6 млн. долара или част от нея. Все още не е ясно дали това се е случило и как. 

Снимка: Lap.bg

Липсата на българина от състава на тима от НБА за турнира със сигурност е знакова. Лятната лига е надпревара, в която по традиция отборите тестват новите си попълнения и различни формации на игра преди да започне сезона в Лигата на извънземните. 

В списъка на Раптърс не липсва само Везенков, а и Дейвиън Митчъл, който пристигна с българина по сделката, по която в Сакраменто Кингс получиха Джейлън Макданиелс.

Останалите нови попълнения в отбора ще участват в мачовете от лятната лига.