на живо

3 охранителни фирми, полиция и едно водно оръдие пазят Конгреса

Уведомление за протест не е постъпилo до момента, казаха от СДРВ

 

Феновете, които искат да се съберат близо до хотел "Маринела", където на 15 март ще се проведе Конгреса на БФС, ще могат да го направят в градинката на храм „Св. Кръст Господен“, който се намира през бул. "Джеймс Баучер". Те няма да бъдат допускани в непосредствена близост до хотела и паркинга.

Също така на разположение на СДВР ще бъде едно от водните оръдия, които влязоха в действие по време на протестите преди няколко месеца.

"Ще бъде обособено място, на което ще могат да наблюдават, като ги уведомявам да имат търпение, ще бъдат проверени на 3 кръга, а може и от четвърти кръг. Спрямо нарушителите на обществения ред ще вземаме най-строги мерки и безкомпромисни", каза Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Снимка: БГНЕС

Той заяви, че охраната на самия Конгрес и хотел е ангажимент на БФС и са ангажирани 3 охранителни фирми за случая.

 

"Първият кръг на проверки е широк – той е до бул. Вапцаров, Южен парк и Арсеналски и Семинарията. Вторият кръг е непосредствено около самия хотел – "Черни връх", ул. "Червена стена", "Златния рог" и заключваме в бул. "Джеймс Баучер". На паркинга няма да допускани фенове", каза Георгиев.

"До настоящия момент уведомление за протест не е постъпил. Относно данни за нарушаване на обществения ред данни няма, но сме подготвени и затова самите мерки са доста по-засилени.

Гражданите могат да бъдат проверени и четвърти път. Не е голям интересът, но все пак освен Фейсбук има и доста други места в интернет, където могат да се организират.

Снимка: Lap.bg

Имаме информации, че ще присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Полицейските служители ще бъдат достатъчно. На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи ще бъде повикана и другата. Да се надяваме, че нищо няма да се обърка и ще мине всичко, както сме предвидили", допълниха от СДВР.

Той коментира и информациите за подадени сигнали за купуване на гласове.

"Доколкото съм запознат има подадени два сигнала от различни хора и са идентични един на друг. Извършена е проверка и за момента не се потвърждават, но работата по случая продължава", завърши Георгиев.