на живо

Бразилско шоу зарадва Лудогорец в Пловдив

Действащите шампиони завършиха на висота в редовния сезон на Първа лига

Lap.bg
 

Лудогорец продължава да крачи уверено към титлата в Първа лига и финишира на висота в редовния сезон. Настоящите шампиони матираха Ботев Пловдив с 2:0 на стадион „Христо Ботев“ в мач от последния 30-и кръг.

Снимка: Lap.bg

В ролята на релизатори за „орлите“ влязоха бразилците - Кайо Видал и Игор Тиаго, които се разписаха още през първото полувреме. По този начин селекцията на Ивайло Петев си тръгна доволна от Пловдив и отново взе предимство пред ЦСКА в спора за върха. Освен това победата може да се окаже ключова за отбора от Разград, който ще приеме „червените“ на собствен терен в следващата фаза от първенството. 

Снимка: Lap.bg

Разградчани имат на сметката си 74 точки и продължават да се намират на лидерската позиция във временното класиране, а „армейците“ са втори със 70, но и с мач по-малко. От своя страна футболистите на Бруно Балтазар заемат десетото място с 32 точки преди старта на плейофите в българския елит.

Снимка: Lap.bg

 

Гостите стигнаха до първото си попадение в 28-та минута, когато Кирил Десподов проби в наказателното поле и центрира. Топката попадна на крака на Кайо Видал, който не остави никакви шансове на вратаря на домакините.

 

Снимка: Lap.bg

„Орлите“ нанесоха втория си удар малко преди почивката. В 44-та минута Клод Гонсалвеш подаде на Игор Тиаго, а той вкара с глава. При попадението на голмайстора останаха съмнения за засада, но след проверка на VAR голът бе зачетен.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме голове не паднаха и Лудогорец не срещна проблеми да спечели.

Тагове:

@