на живо

Гонзо: Частните охранителни фирми явно не се справят!

Президентът на БФС осъди баталните сцени по време на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948

Гонзо: Частните охранителни фирми явно не се справят!
 

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо, осъди остро случилото се по време на баража за участие в квалификациите на европейските клубни турнир между ЦСКА и ЦСКА 1948.

Мачът беше прекъснат в самия край и при резултат 2:0 за ЦСКА 1948 заради нахлуване на фенове на ЦСКА на терена. Те нападнаха футболистите на противника и си сбиха с полицията, която се наложи да се намеси. 

В своята позиция Иванов критикува остро частните охранителни фирми, които са отговорни за опазването на реда. От години полицията се намесва в конфликти на футболни мачове само в краен случай и седи извън стадиона, за да не провокира агресия у феновете. 

Снимка: Lap.bg

"Като президент на Българския футболен съюз осъждам категорично всякакви прояви на футболно хулиганство, последните от които доведоха до инцидентите и грозните сцени, разиграли се в петък вечер на Националния стадион “Васил Левски” в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948! 

Призовавам институциите и съответните компетентни органи да вземат възможно най-крути мерки за справянето с проблема с футболното хулиганство. Както неведнъж съм подчертавал, ако не се предприемат незабавни и категорични действия, последствията може да бъдат фатални.

За пореден път се видя, че сигурността на зрителите по трибуните, а и на всички участници във футболните срещи не може да бъде гарантирана от частни охранителни фирми.

Снимка: Lap.bg

Също така това е пореден случай, в който даден футболен клуб страда заради хулигански прояви на някои свои фенове.