на живо

Усик пропуснал раждането на дъщеря си заради Фюри

$10 милиона глоба, ако се стигне до ново отлагане, пише в новият договор

Усик пропуснал раждането на дъщеря си заради Фюри

Олександър Усик е пропуснал раждането на дъщеря си, докато е тренирал в Испания за отложената битка с Тайсън Фюри.

Украинецът трябваше да се изправи срещу Фюри за безспорната световна титла в тежка категория на 17 февруари, но мачът бе отложен, след като британецът се оказа с тежка аркада над окото след спаринг.

Съпругата на Усик Екатерина, която е омъжена за него от 15 години, роди в Украйна миналия четвъртък, но боксьорът не можа да бъде до нея. Двойката вече има четири деца - Кирило, Михалио, Елисавета и новородената им дъщеря.

"Не знам дали много хора знаят това, но той пропусна раждането на детето си заради битката с Фюри", разкри спаринг партньорът на Усик Емануел Одиасе пред "Мирър". "Той беше в Испания и се подготвяше, докато жена му раждаше в Украйна.

Усик изглеждаше най-добрият в този лагер, толкова добър, колкото винаги. Мисля, че и той го почувства. Беше в уникална форма, а след това - бум, битката е отложена. Трябва да останеш хладнокръвен, спокоен и събран, защото ако позволиш на тези неща да ти се въртят в главата, не е добре за теб", допълва той.

Боят на века има нова дата - 18 май. И клауза, според която вече има глоба от 10 милиона долара, ако се стигне до ново отлагане.

За битката между Усик и Фюри е изработен специален колан. На него пише: Абсолютен световен шампион в тежка категория.