на живо

Денят накратко: Боксьорът със скандално минало Григор Саруханян, хокей на лед и джудо

Светът на спорта на 2 февруари

Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на btvsport.bg "Денят накратко" за 2 февруари.


Боксьорът със скандално минало Григор Саруханян бе гост на Петър Бакърджиев в поредния епизод на подкаста „За спорт без клишета“. В средата на декември българинът с арменски корени триумфира с титлата на WBC CISBB (б.а-на славянските народи) след победа в срещу черногореца Амир Скриели в 10-рундов двубой.

Годината започна по впечатляващ начин за най-добрия ни джудист Ивайло Иванов. Капитанът на националите ни, който се върна с титла от Гран при турнира в Португалия, говори специално за www.btvsport.bg.

Младежкият ни национален отбор по хокей на лед спечели бронзовите медали на световното първенство в трета дивизия в Истанбул.

В мача за отличията нашите биха за втори път на шампионата домакините от Турция с 8:3.

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров все още е в болница в тежко състояние заради усложнения след двустранна пневмония.

Въпреки положителната динамика от последните дни, има и тревожни новини за състоянието на 45-годишния фигурист. Може да се стигне дори до ампутация на крайници.


Вирее ли хокеят на лед в Кения? В държавата от Източна Африка има една пързалка и един-единствен отбор - "Ледените лъвове" от Найроби.

"Ройтерс" ни запознава с 28-годишния Бенджамин Мбуру, който понякога тренира... на покрива на блока, в който живее или се качва на последния етаж на хотел "Панари".