на живо

Metaverse Festival Prague 2023: Физическо и дигитално облекло (ВИДЕО)

Решението на модните ни проблеми?

 

Не е тайна, че модната индустрия има много проблеми. От една страна - такива, които засягат хората в самата индустрия. Отвън това изглежда като бляскава работа, където всичко е пари, има вкуса на пари и ви кара да се чувствате сякаш носите пари. Трябва да помислите за маркетинговия микс, ако искате да успеете.

Продавате ли на правилните клиенти? Продавате ли на правилното място? Към правилните канали за търговия? На правилната цена? Твърде високо? Твърде ниско? За какъв пазар е продуктът? Нишов продукт или за масовия пазар?

За да успеете в модната индустрия, трябва да имате добро разбиране за бизнеса, желание за учене и изобилие от творчество. Точно както няма такова нещо като лесен успех (поне на теория). Винаги ще има цена, която да платите за успеха.

Модните тенденции създават необходимост за свръхпотребление. Промяната на пазара означава по-голяма нужда за проектиране, повече тестове и повече отпадъци. Това в замяна създава стремеж към свръхпроизводство и свръхпотребление на ресурси.

Bluehouse - пазар за екологични продукти, публикува статия, в която подробно описва проблемите с модната индустрия.

Например:

- Необходими са 2720 л вода, за да се произведе една тениска.
- За отглеждането на 1 кг памук са необходими 10 000 л вода.
- Боядисването и третирането на текстила е отговорно за 20% от замърсяването на водата.
- Повечето нискокачествените дрехи се озовават на сметищата. 90% от съдържанието не се разлага.
- Синтетичният текстил представлява 35% от микропластмасите във водата.

Много щети, само за една тениска.

На фестивала Metaverse Festival Prague 2023, Олска Грийн показа своето решение за проблемите в модната индустрия - фигитална мода.

Фигиталната мода е отразена в марката на Олска - ECOOLSKA.

По отношение на физическата мода, ECOOLSKA съчетава използване на алтернативни ресурси. Дрехите, произведени от ECOOLSKA, са изработени от необичайни устойчиви ресурси като кактусова и ябълкова кожа, портокалова коприна и тъкани от водорасли.