на живо

Ева, Елвира, бъдеще...златно! (ВИДЕО)

Да слушат българския химн и да показват колко са силни - най-хубавото чувство за грациите ни

Ева, Елвира, бъдеще...златно! (ВИДЕО)

Седем медала за България от първата Световна купа по художествена гимнастика за годината.

Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева се завърнаха от Гърция с 2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия.

16-годишната Елвира, която е родена на 10 март 2008 г. в Санкт Петербург, нахлу с летящ старт в елита. Възпитаничка на Светлана Юриевна стана шампион в многобоя при жените в дебюта си на турнир от такъв ранг.

"Смятам, че се представих доста добре. Имаше и неточности, но ще работя още повече, за да не ги допускам следващия път. Бях доста спокойна. Имаше много публика, включително и българи, които много ни подкрепяха. Беше много хубаво", сподели пред bTV Краснобаева при завръщането си в България.

Грацията ни добави още три отличия на сметката си в Атина - златен медал на обръч и сребърни отличия на бухалки и лента. "Най-уверена се чувствам на обръч и бухалки, а най-много трудности изпитвам на топка", разкрива Елвира, която от тази година се състезава при жените. "Конкуренцията е по-силна. По-трудно е при жените, но вярвам, че ще мога да ги победя."

Треньорката ѝ Светлана Юриевна също е уверена, че нейната възпитаничка ще се справи с конкуренцията. "Нашите момичета изглеждаха по-борбени, по-сигурни и по-уверени. Конкуренцията е наистина огромна. На този етап всички допускат грешки, но ние ще анализираме нашите неточности и ще вървим напред", категорична е Юриевна.

Другата ни звезда в гръцката столица бе Ева Брезалиева. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребро в многобоя.

"Много е хубаво това чувство - да има две българки на почетната стълбичка, да слушаме българския химн и да покажем колко сме силни.

Няма да се предаваме, а ще се борим и ще вземем всички златни медали на следващата Световна купа."

На финалите на отделните уреди в Атина Брезалиева се окичи с бронзовите медали на топка и бухалки.

"Съчетанието с бухалки ми е любимо. Много е танцувално и много ми пасва. Мисля, че и на публиката много ѝ харесва. Виждам как всички се зареждат от това съчетание. На този етап лентата ми създава повече трудности, тъй като е по-чувствена и още не мога да я пресъздам напълно".

 

Треньорката на Ева Брезалиева Бранимира Маркова поздрави момичетата за представянето в Гърция и се закани до следващото състезание в София всички неточности да бъдат изчистени.

 

"Много силно представяне и на двете ни момичета. Много силен дебют за Елвира на тази Световна купа. Може да изглежда неочаквано, защото тя е много млада, но всъщност не сме много изненадани, защото тя е много силна, много талантлива и с огромен потенциал. Момичетата на този етап се справиха много добре.

Разбира се, има какво още да доизработваме в залата, което ще направим, защото те са много мотивирани и до следващото състезание смятам да изчистим всички неточности".

Следващата Световна купа е в София от 12 до 14 април.