на живо

Илиана Раева: Елате в залата да подкрепим малкия/голям боец Стилияна Николова

Президентът на БФХГ Илиана Раева благодари на феновете

Lap.bg

Президентът на БФХГ Илиана Раева благодари на феновете и го призова за подкрепа на българките състезателки и в последните два дни на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

"Скъпи приятели, независимо от дъждовното време, елате днес в зала "Арена Армеец" да подкрепим малкия/голям боец Стилияна Николова! Благодаря на невероятните ни фенове, които вчера направиха изумителна атмосфера в залата и мощно аплодираха новите абсолютни световни шампионки от ансамбъла! Респект!", написа Раева във Facebook.

Днес първите 18 гимнастички от квалификациите започват от нула и ще се борят за абсолютната световна титла. Те ще изиграят по четири съчетания. Надпреварата започва в 14.45 часа.

Снимка: Lap.bg

17-годишната Стилияна Николова вече спечели три сребърни медала на финалите на обръч, бухалки и лента при дебюта си на световното първенство. Днес тя ще се бори за медалите в многобоя, след като зае второ място в квалификациите след италианката София Рафаели. Николова стартира във втората група от 17.15 часа със стартов номер 2 и първо ще играе на топка.

Снощи ансамбълът на България в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова буквално взриви залата, извоювайки абсолютната световна титла в многобоя пред родна публика. За този отбор това също беше дебют на шампионат на планетата.