на живо

Има надежда! От МВР канят Раева на разговор за залата (ВИДЕО)

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика се бори от години за модернизиране на зала "Раковски"

 

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков ще покани на разговор президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. А темата е ясна - модернизирането и реконструкцията на зала "Раковски". 

Именно там от години се подготвят националните представителки индивидуално и ансамбъл. Килимите обаче не достигат, а и обстановката се нуждае от ремонт. 

До момента именно от МВР спираха плановете за модернизиране на залата, защото тя е тяхна собственост.

Снимка: БФХГ

"Действително клубът, който тя представлява, ползва терен на МВР. Има и инвестиционно намерение за нова зала на имот, който е собственост на МВР. В момента има комуникация между МВР и Министерството на младежта и спорта. Мисля, че тази комуникация е към края. Относно казаното от госпожа Раева, ще я поканя да се видим другата седмица и да търсим решение на този въпрос", заяви Илков в предаването "Защо, господин министър?" с Жени Марчева. 

 

Преди дни в "Лице в лице" Раева заяви емоционално, че от години води битки за залата.

Снимка: БФХГ

"Голи по прашки ли да се съблечем, за да ни обърнат внимание? Всичко постигнахме, но нямаме база, където да работим. 4 клуба в цяла България имат прилични зали. В София има 20 клуба. Направо са за срам, безобразие! Пари има, разрешение - липсва", каза тя.

 

Министър Илков увери, че МВР няма намерение да пречи на модернизацията, стига всичко да се случва според закона.

Снимка: БФХГ

"МВР е последната институция, която ще бъде спирачка за този уникален спорт, който прославя България. Ще съдействаме и ще бъдем на разположение това да се случи, до колкото няма някаква законова пречка това да се случи", каза той.

 

Модернизирането на залата бе и основен приоритет, който си постави Раева при преизбирането ѝ за четвърти мандат начело на художествената гимнастика у нас преди дни. 

Снимка: БФХГ

Именно на "Раковски" тренираха олимпийските шампионки от ансамбъла от Токио 2020, сребърната медалистка от Париж 2024 Боряна Калейн и ансамбълът, който завоюва бронз на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. 

Там се подготвят и националните гимнастички при подрастващите.