на живо

На Цветница в дома на Камелия Дунавска (ВИДЕО)

Говорим за Гершуин, уюта на малкия град, децата и Великден

На Цветница в дома на Камелия Дунавска (ВИДЕО)

Празнуваме Цветница със световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от Варна 1987 г. и европейска от Хелзинки година по-късно - Камелия Дунавска.

Нейната сестра Адриана от години живее във Франция, но вече прави кариера в стоматологията. Адриана е първата и единствена българска гимнастичка, спечелила олимпийски медал - сребърен, в многобоя на олимпиадата в Сеул 1988 г.

Тя е абсолютна европейска шампионка от първенството в Хелзинки 1988 г. Като треньор тя извежда националния ансамбъл до пето място в Пекин 2008 г., а след това поема отбора на Франция.

"Кръстени сме на двете баби, макар да не е точно така. Едната се казва Камена, а аз съм Камелия. Харесвам си името и нямам забележки. Фамилията ни пък идва от баща ми. Като дете е преплувал Дунава, и след това всички започнали да му казват Дунаве, Дунаве...и и оттам Дунавски", разказва от дома си в Самоков едно от златните момичета на художествената ни гимнастика.

Докато пуска на грамофон пиеса на Гершуин, Камелия минава с лекота и наслада към кулинарията. "Правя чудна скара, с годините - задобрях. Обичам да готвя. Сега за Великден ще изпека агнешко. Ще има зелена салата и шарени яйца. Научих се да квася мляко", споделя ни шампионката, която работи с националния отбор на Германия и в клуба за изкуство и спорт „Дунавска" в Самоков.

Повече вижте във видеото.