на живо

Олимпийска шампионка по гимнастика: 12 години не бях яла торта

Линой Ашрам се пробва като актриса

Lap.bg

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам, която прекрати спортната си кариерата преди около година, е качила 12 килограма, въпреки че всекидневно ходи на фитнес, играе тенис и показва на състезателките упражненията, които се изисква да изпълнят.

"Отпадна забраната да ям сладко, 12 години не бях вкусвала торта", каза Ашрам на пресконференция.

Тя разказа, че й се е случвало през нощта да отвори хладилника вкъщи и да изяде една курабийка от тези, които е изпекла майка й. След това трябвало да стане рано и да тича поне 5 километра.

Сега, когато е напълняла, хората я спирали по улиците и се възмущавали. Виждали в нея само "националната гордост, олимпийска шампионка по гимнастика", а не нормален човек. Всеки ден ходи на лекции в Спортната академия "Уингейт".

Ашрам разкри, че най-интересното предизвикателство е поканата да участва в телевизионна театрална постановка. Нейната роля е на "Жената чудо". Режисьорът, когато я убеждавал да се пробва и като актриса, й казал, че трябва да "играе себе си". Но нещата се оказали не по-малко трудни от гимнастиката. Постановката още не излязла на екран.

Линой много се притеснява как ще я възприеме публиката в новото й амплоа. Има покани и за участия във филми. Обмисля ги, а засега се снима само в реклами.

Грацията разкри още, че прекратяването на състезателна дейност се е отразил и на личния й живот. Две и половина години се срещала с красив офицер, но малко след като престанала да излиза на килима, се разделили.