на живо

Стефка Костадинова пожела олимпийско злато на гимнастичките

Изумително е, че българският отбор, който включваше единствено дебютантки, се нареди на второ място в класирането по медали, щастлива е шефката на БОК

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави националките ни по художествена гимнастика за фурора, който направиха на световното първенство, което завърши снощи в София. Тимът ни спечели 6 медала, от които два златни.

"Скъпи български златни момичета, от името на цялото ни олимпийско семейство и лично от мое име, най-сърдечно ви поздравявам за огромния успех на световното първенство в София.

Изумително е, че българският отбор, който включваше единствено дебютантки, се нареди на второ място в класирането по медали с шест отличия - две златни, три сребърни и едно бронзово, спечели две олимпийски квоти и записа успехи, невиждани от десетилетия у нас.

Скъпи Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, благодарим за позитивните емоции и енергията, които ни вдъхнаха изпълненията ви и световните титли при ансамблите.

Поздравления и за Стилияна Николова, благодарение на нейния бронз, след 21 години България отново е с медал в многобоя.

Всички сме впечатлени от скоростта, с която навлязохте и се утвърдихте сред световния елит в един така труден, но и много популярен спорт, характерен с непрекъснато нарастваща конкуренция.

Благодарим от сърце на вашите треньори, на екипа, на всички от щаба на националните отбори и специално на президента на БФХГ Илиана Раева, която не спира да ни изумява със своята амбиция, себераздаване, професионален подход и ефективност. Искам да изтъкна и перфектната организация на Световното първенство, което премина на най-високо ниво и ни донесе нови многобройни похвали като домакини.

Скъпи момичета, горди сме с вас и ви благодарим, че непрекъснато спомагате за утвърждаване на националното ни самочувствие. Вашите изпълнения и успехи са много силен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат във вас своите идоли и своя пример за подражание. Желая ви нови и нови победи, включително на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Бъдете здрави, изящни и безупречни", пише в поздравителния адрес, подписан от Стефка Костадинова.