на живо

Стилияна Николова с 4 нови трика и два турнира преди олимпиадата

"Най-важни за успеха са трудът, който полагаш и екипът, с който работиш"

 

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова ще участват на турнири в Кайро и Клуж-Напока преди олимпийските игри в Париж.

"Решихме да участваме на международен турнир в Кайро в края на юни и на Световната чалъндж купа в Клуж-Напока преди олимпийските игри", заяви личната треньорка на Стили - Валентина Иванова.

Николова получи наградата за спортист на месец май на Пресклуб "България", след като получи 16 гласа от спортните редакции. Тя печели отличието за втори път след септември 2022 г.

На второ място в 6 гласа е Радослав Росенов (бокс), а на трето с 2 гласа Йордан Александров (спортна гимнастика).

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш. Емоцията след европейското първенство отшумя и вече съм фокусирана върху тренировките и олимпийските игри.

Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", добави Николова, която е родена именно в Кайро на 22 август 2005 г.

 

"Напрежение ще има няма как, защото олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", допълни Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Европейската шампионка ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.