на живо

10 oт "Олимпик" Марсилия удържаха Ауар и компания (ВИДЕО)

ОМ стигна до 1:1 като гост на "Олимпик" Лион

10 oт "Олимпик" Марсилия удържаха Ауар и компания (ВИДЕО)

"Олимпик" Марсилия измъкна точка при гостуването си на "Олимпик" Лион в последен мач от шестия кръг на френската Лига 1. Тимът на Андре Вилаш-Боаш игра в намален състав от 18', но успя да стигне до равенство 1:1.

Треньорът на домакините Руди Гарсия остави на резервната скамейка Муса Дембеле, Мемфис Депай, Бруно Гимараеш и новото попълнение Лукас Пакета. В същото време марсилци заложиха на обичайната си единайсеторка. Домакините бяха в серия от три мача без победа, а гостите в четири. Очаквано дербито не предложи много, но изобилстваше от единоборства и разправии.

Снимка: Getty Images

"Олимпик" Марсилия поведе в 16', когато Флориан Тувен намери Димитри Пайе и той не сбърка, откривайки головата си сметка през сезон 2020/21. Няколко минути по-късно обаче последният бе изгонен, след като извърши грубо нарушение срещу Лео Дюбоа. Първоначално Пайе получи жълт картон, но съдийката Стефани Фрапар изгледа повторения от ситуацията и промени решението си.

"Хлапетата" се възползваха от численото превъзходство и в 28' Усем Ауар изравни от дузпа, отсъдена за фаул на Алваро Гонсалес срещу Мелвин Бард. По този начин Ауар вече има 3 гола и 2 асистенции срещу ОМ в Лига 1.

Снимка: Getty Images

До края две попадения за "Олимпик" Лион - на Карл Токо-Екамби и Ауар, съответно в 43' и 76', бяха отменени след намесата на VAR. Тиаго Мендес от домакините пък нацели напречната греда в 79'.

След равенството марсилци заемат 10-ото място с актив от 9 точки, а "Олимпик" Лион е 14-ти със 7. В седмия кръг, който ще се изиграе в средата на месеца заради мачовете на националните отбори, "Марсилия" приема "Бордо", докато "Лион" е гост на "Страсбург".