на живо

"Лил" протяга ръце към титлата след нова лекция на Бурак Йълмаз (ВИДЕО)

Класически успех за "мастифите" срещу "Ланс" в дербито на Севера

"Лил" протяга ръце към титлата след нова лекция на Бурак Йълмаз (ВИДЕО)

"Лил" протяга ръце към титлата във Франция след нов успех! "Мастифите" победиха с 3:0 "Ланс" като гост в дербито на Севера, поставило началото на 36-ия кръг в Лига 1.

На "Стад Болар Делели" в герой за тима на Кристоф Галтие отново се превърна Бурак Йълмаз. 35-годишният турски национал откри резултата още в 4' с гол от дузпа, отсъдена за фаул на Секо Фофана срещу Жонатан Бамба.

Снимка: Getty Images

В 35' домакините останаха с 10 души заради втори жълт картон на Клеман Мишлен, а Йълмаз удвои аванса на своите само 5 минути по-късно със страхотно изпълнение. За нападателя това бяха попадения №14 и №15 от началото на сезона.

През втората част "Лил" довърши започнатото. Джонатан Дейвид сложи точка на спора в 60', оформяйки класическата победа.

Снимка: Getty Images

Така "Лил" записа трети пореден успех в дербито и удължи серията си без поражение в него на 10 мача. Последната загуба на "мастифите" от "Ланс" е на 26 септември 2007 г. - с 0:1 в 1/16-финалите за Купата на Франция. "Лил" не е губил от местния си враг в Лига 1 от 29 април 2006 г., когато "Ланс" печели с 4:2.

С трите точки тази вечер "Лил" се приближи към първа шампионска титла от десетилетие. През 2011 г. тимът триумфира с Еден Азар, Жервиньо, Матийо Дебюши и Йоан Кабай в състава си.

Снимка: Getty Images

"Лил" оглавява Лига 1 с актив от 79 точки - 4 повече от "Пари Сен Жермен", който гостува на "Рен" утре в своя мач от кръга /22:00 ч., пряко по RING/. "Монако" е трети със 71 точки, следван от "Олимпик" Лион със 70, като и двата тима са с мач по-малко спрямо лидера. "Ланс" заема шестата позиция с 56 точки и продължава битката за участие в Лига Европа.

В следващия кръг - предпоследен от кампанията, "Лил" приема "Сент Етиен", докато "Ланс" е гост на "Бордо".