на живо

"Лил" стъпи накриво, ПСЖ ще се бори за титлата до последно

"Мастифите" с точка аванс кръг преди края на сезона в Лига 1

"Лил" стъпи накриво в битката за титлата, след като стигна само до нулево равенство с гостуващия "Сент Етиен" в мач от 37-ия кръг на френската Лига 1. В същото време "Пари Сен Жермен" записа лесен успех с 4:0 срещу "Реймс" и съхрани надеждите си за триумф в последния кръг.

Задачата на ПСЖ тази вечер бе улеснена от Юнис Абделхамид, който спря с ръка топката след удар на Килиан Мбапе и бе изгонен в 10', а Неймар превърна в гол отсъдената дузпа. В 24' Мбапе удвои аванса на парижани със своето попадение №26 от началото на сезона в Лига 1.

През втората част капитанът Маркиньос покачи на 3:0 в 68', преди влезлият като резерва Мойс Кийн да оформи крайния резултат в 89'.

"Лил" срещна доста по-сериозна съпротива при домакинството си на "Сент Етиен". Тимът на Кристоф Галтие удари греда в последните секунди на един мач, който не предложи много и в крайна сметка завърши без победител - 0:0.

"Мастифите" продължават да държат съдбата си в свои ръце. "Лил" води с актив от 80 точки - една повече от ПСЖ и 3 пред "Монако", който също има шансове за титлата, след като спечели с 2:1 у дома срещу "Рен".

Монегаските обаче са с по-лоша голова разлика от "Лил" и ПСЖ. За да триумфират, се нуждаят от успех над "Ланс" и загуби на конкурентите.

"Лил" ще стане шампион за първи път от 2011 г., ако спечели гостуването си на "Анже", докато в последния кръг на ПСЖ предстои визита на борещия се за оцеляване "Брест".

Спортният канал на bTV Media Group - RING, и онлайн платформата VOYO.BG ще се погрижат да не изпуснете нищо интересно от 38-ия кръг, всички мачове от който ще се изиграят на 23 май (неделя) от 22:00 ч.