на живо

"Монако" показа характер и остава в челната тройка на Лига 1

"Червено-белите" са още по-близо до класиране за Шампионската лига

Reuters

Седмица, след като допусна тежка домакинска загуба от "Олимпик" Лион, съставът на "Монако" демонстрира зрялост и характер, стигайки до успех с 1:0 при гостуването на "Реймс" в двубой от 36-я кръг на Лига 1. Чрез него отборът от Лазурния бряг запази третото си място, на което за близо едно денонощие се бе настанил именно "Лион". Монегаските на треньора Нико Ковач не впечатлиха със зрелищна игра на стадион "Огюст Делун", но все пак регистрираха ценна победа срещу коварен съперник, който не бе губил от "Монако" от 2015 г. насам в шест поредни двубоя от френския елит.

Единственото попадение бе дело на 19-годишния Елиот Матазо. Белгиецът започна като титуляр едва за трети път през сезона в първенството и в 20-ата минута реализира първи гол в професионалната си кариера след перфектна комбинация с капитана Уисам Бен Йедер. Малко по-късно Матазо дори можеше да отбележи за втори път, но не съумя да завърши в опразнената врата, след като бе преодолял вратаря Предраг Райкович.

Снимка: Reuters

Успехът е шести за "Монако" в последните седем кръга, но още по-впечатляващо - десети в последните 11 шампионатни гостувания. Също така в четвърта поредна визита "червено-белите" не допуснаха гол - първа подобна последователност за тях от сезон 2004/05 насам. От своя страна "Реймс" не спечели в осмо поредно домакинство, изравнявайки серията си от кампания 2015/16. Тимът на Давид Гийон е постигнал само една победа в последните осем кръга, но може до голяма степен да се чувства спокоен за оставането си в елита. "Реймс" заема 13-о място с 42 точки - пет повече от 18-я "Нант" при два оставащи кръга до края на Лига 1.

Снимка: Reuters

"Монако" е със 74 точки, водейки с една пред четвъртия "Лион". При победи в заключителните си две срещи от шампионата - у дома срещу "Рен" и като гост на "Ланс", отборът от Княжеството със сигурност ще играе в Шампионска лига през новия сезон.