на живо

Масово меле след загуба на "Монако", която го отдалечи от титлата (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион спечели гостуването си в Княжеството с 3:2

Масово меле след загуба на "Монако", която го отдалечи от титлата (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион обърка шампионските планове на "Монако", който загуби на собствен терен с 2:3 след обрат в последен мач от 35-ия кръг във френската Лига 1. "Монегаските" се отдалечиха на 5 точки от лидера "Лил", докато "хлапетата" запазиха живи шансовете си да завършат в топ 3 и да играят в Шампионската лига през следващия сезон.

Всичко се развиваше по план за отбора на Нико Ковач, който имаше преднина от 1:0 на почивката след гол на Кевин Фоланд в 25-ата минута. През втората част обаче настъпи срив в представянето на защитата на "Монако", която не беше допускала попадение в последните 2 месеца.

Снимка: Getty Images

Звездата на гостите Мемфис Депай изравни в 57-ата минута след превъзходна солова акция и рикошет в крака на Гийермо Марипан. Устремът на "Олимпик" Лион не беше прекършен дори от изгонването на 21-годишния Максанс Какре, който си изкара втори жълт картон в 70-ата минута.

Седем минути по-късно Депай асистира на защитника Марсело, който се разписа за 2:1 в полза на "хлапетата". В 86-ата минута вратарят на "Олимпик" Антони Лопеш уцели с юмрук главата на Пиетро Пелегри вместо топката и главният съдия Клеман Тюрпен посочи бялата точка. Висам Бен Йедер изпълни хладнокръвно дузпата в стил "Паненка", реализирайки 100-ия си гол във френския елит.

Снимка: Getty Images

17-годишният Райън Шерки донесе ценния триумф за отбора на Руди Гарсия с попадение в 89-ата минута. "Олимпик" Лион удължи серията си без загуба при гостувания в Лига 1 на 16 мача (10 победи и 6 равенства) и се доближи на точка зад днешния съперник.

След последния сигнал за двубоя на Тюрпен му се наложи да използва активно червения картон заради меле, в което се включиха голям брой футболисти от двата отбора. Санкционирани бяха Жьобелс и Пелегри от "монегаските" и Марсело и Де Шилио от "хлапетата".