на живо

4 от 4 за "Интер" в Серия "А" (ВИДЕО)

"Нерадзурите" извоюваха трудна победа при гостуването си на "Кротоне"

Getty Images

"Интер" продължава с пълен актив от точки и след четвъртия кръг на Серия "А". Грандът от Милано спечели с 2:0 при гостуването си на "Кротоне", макар да не показа най-добрата си игра. Успехът е четвърти пореден за тима на Спалети, който записа и трета чиста мрежа в шампионата.

На стадион "Ецио Шида" цял мач за домакините изигра Александър Тонев. Българският национал дебютира в стартовата единайсеторка на "акулите" за среща от калчото през този сезон и се представи на много високо ниво. През първото полувреме той направи добър пробив и стреля към вратата, но ударът му бе спасен от Самир Ханданович. След почивката Тонев, който действаше като централен нападател в днешния двубой, имаше още по-добър шанс, излизайки сам срещу вратаря. Ханданович обаче отново се намеси.

Стражът на гостите имаше и още едно ключово спасяване, отразявайки със страхотен рефлекс удар на шведа Маркус Роден. Именно намесите на Ханданович дадоха шанс на "Интер" да стигне до успеха, въпреки сериозните затруднения с агресивния стил на съперника. 

До голямата степен противно на логиката, "черно-сините" успяха да поведат в 82-ата минута. Централният бранител Милан Шкриниар бе най-съобразителен в наказателното поле и отбеляза първия си гол с екипа на "нерадзурите". Домакините имаха претенции към главния съдия Лука Банти за игра с ръка на Шкриниар при овладяването на топката.

Второто попадение за "черно-сините" падна във втората минута на добавеното време, когато точен бе Иван Перишич. Хърватинът вече има 4 гола и 6 асистенции в последните шест мача с екипа на клубния си тим.

"Интер" взе реванш от "Кротоне" за поражението с 1:2 на "Ецио Шида" в края на миналия сезон и временно излезе начело в класирането с 12 точки. "Ювентус" и "Наполи" също имат възможност да съберат пълен актив след този кръг.

За "акулите" поражението е трето в четири срещи, от които спечелиха само 1 точка. Отборът, воден от Давиде Никола, е първият от сезон 1998/99 насам ("Венеция"), който не отбелязва нито един гол в първите четири кръга на калчото.

В следващия кръг "Интер" гостува на "Болоня", а "Кротоне" пътува до Бергамо за сблъсък с "Аталанта".