на живо

6 от 6 за ПСЖ срещу "Дижон" на "Парк де Пренс"

Шампионите оглавиха временното класиране в Лига 1

Getty Images

Шампионът "Пари Сен Жермен" не срещна трудности с гостуващия "Дижон" и го разгроми с 4:0 в мач от осмия кръг на франската Лига 1. Така столичани запазиха перфектния си баланс срещу този съперник у дома. За ПСЖ тазвечершният успех бе шести пореден в двубои с "Дижон" на "Парк де Пренс".

По два гола за парижани отбелязаха Мойзе Кен (3' и 23') и появилият се като резерва Килиан Мбапе (82' и 88'). Последният бе един от петимата обичайни титуляри, които не започнаха тази вечер, с оглед на срещата с "Истанбул Башакшехир" в Шампионската лига след три дни.

Треньорът Томас Тухел изненадващо заложи на Данило Перейра в центъра на защитата, а Маркиньос действаше в халфовата линия.

Въпреки това ПСЖ доминираше и откри резултата още в 3', при първия си точен удар. Отправи го Мойзе Кен, възползвайки се от подаване на Митчел Бакер. 20 минути по-късно шампионите покачиха на 2:0, като автор на попадението отново стана Кен. Голът дойде след контраатака, а в основата ѝ бе Неймар, който се разписа четири пъти срещу "Дижон" през януари 2018 г. Бразилецът пробяга сериозна дистанция с топка в крака, преди да намери отлично Кен.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето гостите създадоха напрежение пред вратаря Серхио Рико, но испанецът спря последователно Мунир Чуяр и Мама Балде.

След почивката Тухел пусна в игра Килиан Мбапе и световният шампион се нуждаеше само от 9 минути, за да отбележи петия си гол от началото на кампанията. Две минути преди края дойде и шестият, за който с асистенция се отчете друга резерва - Пабло Сарабия.

Снимка: Getty Images

С трите точки тимът на ПСЖ събра 18 и оглави временното класиране в Лига 1, следван от "Лил" със 17 и мач по-малко, "Рен" и "Олимпик" Марсилия с по 15. По-рано днес марсилци се наложиха с 1:0 като гости на "Лориен", а победното попадение отбеляза Леонардо Балерди (54').

В следващия кръг ПСЖ гостува на "Нант", а "Дижон", който остава на дъното с актив от едва 2 точки, е домакин на "Лориен".