на живо

86 години по-късно "Рома" отново го направи

"Вълците" отново дишат във врата на шампионите

Instagram/Twitter

"Рома" се наложи с 1:0 над гостуващия "Каляри" в двубой от Серия "А" и се доближи на 1 точка зад лидера "Ювентус", който обаче е с мач по-малко. "Вълците" записаха 13-а поредна домакинска победа в шампионата и по този начин изравниха клубния си рекорд, поставен през 1930 година.

Римският отбор не успя да материализира превъзходството си през първото полувреме. Най-близо до откриване на резултата преди почивката беше Един Джеко, който в 31-ата минута получи прекрасен пас от Даниеле Де Роси, но не успя да отправи голов удар.

10 минути след подновяването на играта босненският нападател отбеляза с изстрел от воле след центриране на Антонио Рюдигер. Това бе 14-ият му гол на "Олимпико" във всички турнири от началото на сезона и по този начин се изравни с Лионел Меси като най-резултатния футболист в домакински мачове на тима си в петте топ първенства на Европа.

Футболистите на "Рома" продължиха да бъдат по-настоятелни в търсенето на гола, но след пропуски на Диего Пероти и Бруно Перес и удар в гредата на Джеко резултатът остана непроменен.

Опитите на "Каляри" за изравняване на резултата бяха прекалено плахи и тимът на Масимо Растели записа деветото си поражение като гост от началото на кампанията. В последните секунди директен червен картон получи Жоао Педро от гостуващия отбор, след като изрита Кевин Строотман.