на живо

Агентът на Ериксен: Той няма да се предаде! Половината свят се свърза с нас!

На футболиста предстоят още прегледи, а той си мисли за мача с Белгия

Reuters

Футболистът на Дания Кристиан Ериксен е оптимист за състоянието си, намира сили за шеги и благодари на всички, които му помогнаха, след като падна на терена по време на мача с Финландия от европейското първенство и преживя сърдечен арест.

Това разказа пред "Гадзета дело спорт" неговият агент Мартин Шутц. Той е неотлъчно да футболиста, който се намира на 14-ия етаж в болница "Ригшо" в Копенхаген. 29-годишният Ериксен, който беше спасен заради бързата реакция на медиците и на своите съотборници постоянно получава подкрепа от близки, а и от напълно непознати. След като лекарите го стабилизираха, той не пропуска шанс да се пошегува със съотборниците си.

Снимка: Reuters

"Говорихме вчера сутринта. Шегува се, в добро настроение е. Изглежда добре. Сега всички искаме да разберем какво се случи. Той също. Лекарите провеждат обстойни изследвания и ще отнеме време. Щастлив е, защото усети колко много го обичат хората. Получава съобщения от цял свят. Много е впечатлен от съотборниците си в "Интер", но и от феновете, които му пишат. Кристиан не се предава! Той и семейството му благодарят на всички!", казва агентът му.

Шутц често води посетители в стаята на Ериксен. До него неотлъчно са половинката му Сабрина, както и майка му Дороте и баща му Томас. Освен това се е видял с доста приятели, физиотерапевта си, бивши треньори и мениджъри.

Снимка: Reuters

"Половината хора по света се свързаха с нас. Всички се притесняват. Предстоят му още прегледи, но със сигурност ще подкрепя датския тим срещу Белгия. Тогава Лукаку ще бъде противник, а не приятел", казва още Шутц.

Ромелу Лукаку и Ериксен са съотборници в "Интер". Белгиецът посвети първия си гол на европейското първенство именно на датчанина. 

Снимка: Reuters

Шутц ракрива още, че Ериксен получава много цветя, а феновете често оставят пред болницата датски знамена, върху които е написано "Бъди силен, Кристиан!".