на живо

"Акулите" на Сашо Тонев шокираха "Болоня" в мач с пет гола (ВИДЕО)

Първият двубой от 12-я кръг на Серия "А" се разви крайно неочаквано

БГНЕС

Отборът на "Кротоне" постигна втора поредна победа в италианската Серия "А". Седмица, след като изненадаха "Фиорентина" (2:1), "акулите" постигнаха още един неочакван успех - 3:2 при тежкото гостуване на "Болоня". Победата е първа далеч от дома за отбора на Александър Тонев. Българският национал вече е възстановен от контузия и бе включен в групата за срещата, но остана на резервната скамейка.

Двубоят на "Ренато Дал'Ара" се разви много драматично. След спокоен начален половин час, изведнъж опасните положения зачестиха. Така в 38-ата минута "Болоня" взе аванс със страхотен гол на Симоне Верди. Той бе точен от пряк свободен удар. Гостите реагираха мигновено, изравнявайки в 42-ата минута. Удар на Марчело Трота бе спасен от Анджело Да Коста, но Анте Будимир не сгреши при добавката.

Радостта на "Кротоне" също бе много кратка, след като в добавеното време на първата част Верди се разписа още веднъж с директен изстрел от статично положение. За разлика от първия си гол, който вкара с левия крак, при второто си изпълнение той насочи топката с десния. Верди вече има 3 гола за сезона, като едва за втори път в кариерата си вкара два пъти в една среща.

"Болоня" отново се оказа на отлична позиция да стигне до втори успех в шест домакинства за кампанията. Уви, в средата на второто полувреме крепостта на "червено-сините" се срути зрелищно. В 68-ата минута Трота изравни с точен удар от дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Емил Крафт в наказателното поле.

Снимка: БГНЕС

Още при следващата си атака, само 2 минути по-късно, "акулите" хвърлиха в ужас тифозите по трибуните. Будимир намери топката от ждроп и я изпрати неспасяемо в ъгъла за 3:2. Хърватският нападател вкара за трети път в последните две срещи на "Кротоне", а попадението му се оказа победно.

"Акулите" спечелиха срещу "Болоня" за първи път от 2014 година и вече имат актив от 12 точки. В класирането те се изкачиха до 14-то място, а 13-ят "Удинезе" е със същия актив. От своя страна "червено-сините" задълбочиха кризата, в която се намират - 4 поредни загуби, след които тимът на Донадони остава на 12-та позиция с 14 точки.