на живо

Алекс Грозданов: Искам денят да завърши с победа (ВИДЕО)

Гледайте България - Германия, пряко по RING и на btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес (12 септември)

Алекс Грозданов: Искам денят да завърши с победа (ВИДЕО)

Мечтата за победа и покоряване на нови върхове на европейското първенство по волейбол са в основата на добрата игра на Алекс Грозданов. Националът прави страхотно представяне в мачовете в Острава и се надява, че стабилната му игра ще помогне и за победа срещу Германия на осминафиналите.

Мачът е днес (12 септември) и може да го гледате пряко по RING и на btvnovinite.bg от 20:00 ч. Студиото започва 15 минути по-рано. 

"Искам денят, без значение как започне, да завърши с победа. Трябва да се концентрираме малко повече. Имаше много такива спадове. Това се забелязва не само в нашия отбор. На цялото европейско има такива геймове, в които единият отбор печели на 10 точки, а след това губи. Концентрация трябва. Трябва да се съберем, защото е важен мач", заяви Грозданов. 

Снимка: CEV

Неговият сервис е едно от оръжията на "лъвовете", които записаха 3 победи и 2 загуби в груповата фаза на турнира. 

"Все още работя по сервиса. Това е нов елемент за мен. Нормално е да има известна доза нерви. Но по-добре на тренировка, отколкото на мач. В последните 4 години се опитвах постепенно да променя сервиса. В края на този сезон в Италия получих тази възможност и работих доста, оставах много време след тренировка. Тактиката ни е силен сервис, който трябва да изкара противника от мрежата. Това е най-важното. От там тръгва цялата игра", каза волейболистът, който от години играе в Италия.

Снимка: CEV

Именно наученото там му дава увереност в мачовете с тима на България. 

"За мен националният отбор е чест и удоволствие. Надявам се да събудим същия пламък и в децата. На мен ми е мечта и се боря за нея. Много е важно през годината да се работи усърдно и да има постоянство. В България първенството не е на такова ниво като в Италия и със сигурност това е ключово", категоричен е Грозданов.

Снимка: CEV

Гледайте мача България-Германия пряко по RING от 20:00 ч., както и на сайта btvnovinite.bg. Коментарното ни студио започна 15 минути преди срещата!