на живо

Андреев пред bTV: Бях обещал медал на една звездичка, която вече не е сред нас (ВИДЕО)

Лична драма и контузия повлияли на представянето на щангиста в Токио

Андреев пред bTV: Бях обещал медал на една звездичка, която вече не е сред нас (ВИДЕО)

Лична драма и контузия повлияли на представянето в Токио на Божидар Андреев, който остана близо до медал в кат. до 73 кг. Това разкри самият той в интервю пред bTV.

При последният си неуспешен опит Андреев се разплака неудържимо. Причината - европейският шампион от 2019 г. искал да зарадва с медал своя треньор Пламен Братойчев, който преди дни загуби дъщеря си Преслава, починала след дълга борба с рака. Задачата на Андреев днес била усложена от контузия в рамото.

Снимка: Lap.bg

"Разминах се с медала и доста голямо е разочарованието. Обещах на треньора си и на човека, който не е сред нас и е важен доста за нас. Обещах и не можах да си изпълня обещанието. Това доста ме огорчи. Надявам се след време да поправя тази грешка.", сподели Андреев.

"Това доста тежко ми повлия психически и физически. Тя беше нашата най-голяма звездичка. Все още не мога да го възприема, че не сред нас. С нея съм отраснал от малък и си я обичаме много. Тя си е наша звездичка. Голяма мъка. Дъщеря на треньора ми, но аз я имам за моя по-голяма сестра. Чувствам се много странно, че в момента не е сред нас и доста е болезнено."

Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

"Ще мога да продължа, за да си спазя обещанието поне. Да постигна резултати на други състезания и да се надявам след три години да съм отново на Олимпиада и да спазя обещанието, което съм дал.", допълни щангистът, който има олимпийска титла, но при младежите.

"Рамото ме боли. Не знам точно каква е травмата. Като се прибера, ще отида да го погледне специалист, за да видим проблема. Не можах да отида по-рано на лекар, защото нямах време за нищо. Състезанието ме притискаше и се налагаше да вдигам с болки. Поне доказах, че мога, но не се радвам с това, което направих днес, защото не успях да спазя обещанието си."

"Тренирах с болки, на обезболяващи. Трябва да се благодаря, че стигнах дотук, но днес нищо не можах да направя. Някои други, ако се радват какво съм постигнал, искам да им благодаря. Искам да се извиня и на всички, които са до мен и ме подкрепят. Обещавам, че следващия път ще се постарая всичко да е идеално."

"При последния опит избързах. Мислех да го направя за нашата голяма звездичка - Преслава. Цялото състезание е за нея! Не можах и това ме натъжи, затова се разсеях, имах и болките в рамото. Като го правя по-плавно ме боли рамото, а като го правя по-бързо имам време да задържа и да пускам.", завърши Андреев.

Снимка: Lap.bg