на живо

Стойка Кръстева: Имаше по-разумни хора от мен, които ме върнаха на ринга

"Бях горда и щастлива, когато великата Стефка Костадинова ми честити през сълзи"

Стойка Кръстева: Имаше по-разумни хора от мен, които ме върнаха на ринга

Стойка Кръстева се беше отказала от бокса, но се завърна на ринга заради олимпийските игри в Токио. А в японската столица тя бе сред най-убедителните шампиони и донесе на страната ни първо олимпийско злато в този спорт от 25 години насам, както и първо за родния женски бокс.

Днес тя призна, че решението да продължи да преследва спортни успехи се дължи на най-близките ѝ хора.

"Щастлива съм, че имаше по-разумни хора от мен, които ме завърнаха и на които искам да благодаря. Мисля, че това е било правилното решение.", започна боксьорката, която отвя конкуренцията в кат. до 51 кг.

Снимка: Reuters

"Не ми отне много, за да я върна. Аз бях сигурен, че тя иска да продължи и да докаже това, което може на голямата сцена. Отдавна със съпруга ѝ (Борил) си шушукахме задкулисно и искахме да я върнем на ринга. Постоянно ѝ подмятахме. Знаехме, че тя има нужните качества и при една хубава подготовка ще се случат нещата. И тримата го искахме, беше въпрос на време и тя се върна по-силна от всякога.", каза треньорът на Кръстева  - Борислав Георгиев.

Снимка: Lap.bg

"Бях супер горда и щастлива, тъй като първото обаждане, което получих след медала, беше от председателя на българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова. Честити ми през сълзи.", допълни олимпийската шампионка.

"Смятам, че щом съм се родила в България - това не е случайно. Така съм закърмена - да обичам родината! Мисля, че всеки българин би трябвало да мисли по този начин - да се гордее въпреки всички трудности, през които ние минаваме, защото във времето сме доказали колко силна нация можем да бъдем."

Снимка: Lap.bg