на живо

Ивет Горанова: Целта беше подготовката да е по-тежка от състезанието

"Явно имах най-голямо желание за победа, не дадох на никого да пипне златото"

Ивет Горанова: Целта беше подготовката да е по-тежка от състезанието

Тя дебютира на олимпийски игри в дома на каратето и се завърна като шампионка. Триумфира в Токио по безапелационен начин - с 5 поредни победи! Според златната медалистка Ивет Горанова успехът ѝ се дължи на тренировките, които са били по-тежки от самия олимпийски турнир... или поне са направили така, че той да не изглежда труден.

"Целта беше подготовката да е много по-тежка, отколкото ще бъде на самото състезание. Аз на него не усетих никаква тежест, никаква умора. Просто се забавлявах при всяка една оценка, когато отбелязвах... Японците са измислили това бойно изкуство и са най-добрите, но явно съм имала най-голямо желание за победа и не дадох на никого да пипне златото.", каза Горанова в специалното студио на bTV, в което гостуваха медалистите ни от 32-ите летни олимпийски игри.

Снимка: Lap.bg

"След всеки златен медал, особено от голямо първенство, когато видя сълзите в очите ѝ, когато видя искрената радост, това ме кара да продължим напред. Винаги сме мечтали за медал от Олимпиада, от световно първенство, при това златен. Този от Олимпиадата вече го взе, остава от световно и европейско първенство", каза треньорът на олимпийската шампионка - Ангел Ленков.

Снимка: Lap.bg

"Не съм очаквала никъде толкова много хора на едно място заради мен, да скандират моето име. Бях малко притеснена на посрещанията, като виждам колко са развълнувани хората - със сълзи в очите. Като ме видят и започват да плачат и аз оставам без думи. Не мога да го опиша това чувство."

"Не искам да се променям. Искам да си остана такава, каквато съм, защото това е истинската Ивет. Не мога да играя някакви други роли. Ще направя всичко възможно да си остана същата."

Снимка: Lap.bg