на живо

Английски национал изуми с липса на знания (ВИДЕО)

Поне си добър на футбол, Джак...

Джак Грийлиш е любимец на феновете на "Астън Вила" и една от младите звезди в състава на Англия в Евро 2020. Халфът винаги е бил хвален за интелигентното си придвижване по терена и отличния поглед над играта. Грийлиш обаче шокира запалянковците с липса на елементарно знание.

Откъс от последното му интервю пред talkSPORT се превърна в хит в социалните мрежи. Въпросът на репортерката е "Дийн Смит (мениджърът на "Вила") казва, че си футболна енциклопедия. Откъде идва това?". Грийлиш отговаря "Какво съм?", при което журналистката повтаря въпроса си, но националът на "Трите лъва" заявява "Нямам идея какво означава това". Обърканият Грийлиш се нуждае от обяснения, за да разбере какво го питат.

"Добре че си добър на футбол, Джак", шегува се фен в коментарите под клипа.

Грийлиш си извоюва място в отбора на Гарет Саутгейт за еврошампионата след впечатляващ сезон, в който отбеляза 7 гола и направи 12 асистенции в 27 двубоя във Висшата лига. Бившият тим на Стилиян Петров е поставил на полузащитника умопомрачителна цена от около 100 млн. евро и засега тя отблъсква проявяващите интерес към него водещи отбори на Острова.

Халфът остана неизползвана резерва при победата на Англия с 1:0 срещу Хърватия на старта в Евро 2020, но се надява да запише минути тази вечер, когато в късния мач от група 4 на турнира "Трите лъва" играят с Шотландия. Успех срещу "гайдарите" ще бъде достатъчен на Англия за място в осминафиналната фаза.