на живо

Антоанета Костадинова остана на 4-то място на 25 м пистолет

Българката се представи достойно на олимпийските игри в Токио

Lap.bg

Българската представителка в спортната стрелба Антоанета Костадинова завърши на четвърто място на 25 м пистолет на олимпийските игри в Токио.

Въпреки силното си представяне, тя не успя да се пребори за второ отличие от най-авторитетния спортен форум на планетата. Преди седмица Костадинова завоюва единственото отличие за българин от Игрите в Токио до момента - сребро на 10 м пистолет.

Днес (30 юли) родната представителка беше над всички в квалификациите и успя да си осигури място във финала с най-добър резултат от 590 точки.

Снимка: Lap.bg

В решителната стрелба Костадинова също беше стабилна, като остана сред последните 4. Двубой с представителката на Китай Сяо Дзяжуйсуан ѝ отреди четвърто място с 28 точни изстрела.

За втори поредни олимпийски игри Костадинова прескача квалификациите на 25 м пистолет. През 2016 г. в Рио де Жанейро тя завърши на 8-ма позиция. 

Снимка: Lap.bg

Победителка, както и на 10 м пистолет, стана представителката на Руския олимпийски комитет (под това име в Токио участват атлетите на Русия) - Виталина Бацарашкина. Втора в крайното класиране е южнокорейката Ким Мин-Юнг.

Снимка: Lap.bg