на живо

Антоанета Костадинова: Събудих се и... погледнах къде съм сложила медала

Как протича деня след като се качиш на почетната стълбичка? Разказва сребърната медалистка от Токио!

Антоанета Костадинова: Събудих се и... погледнах къде съм сложила медала

Какво е чувството да спечелиш медал от олимпийски игри? Антоанета Костадинова, която се окичи със сребро в спортната стрелба в Токио преди ден, вече ни разказа за емоциите, които са я завладели по време и след състезанието. 

Но какво е на следващия ден? След като бурните чувства утихнат? 

"Първото, което направих е да погледна къде съм сложила медала, за да видя наистина ли е, реално ли е, там ли е... Да не би да съм сънувала?", усмихва се тя. 

Снимка: bTV

За Костадинова това е първо отличие от олимпийски игри. Тя го спечели при третото си участие на най-авторитетния спортен форум. Българката завърши девета в Лондон през 2012 г. и осма в Рио през 2016 г.

В социалните мрежи тя публикува превърнала се в емблематична снимка, на която плаче от радост на почетната стълбичка. Към нея добави описание: "Имало един и за мен!!! Благодаря ти, Господи!!!"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @kostadinova_antoaneta

"Човек се ражда и Господ му отрежда дали да има медал или не, да спечели или не. Бях свикнала с мисълта, че това не е моето явно, медалът не е отреден за мен", обяснява тя.

На българката ѝ предстои участие и на 25 м пистолет. Финалът е в петък (30 юли), а квалификациите започват ден преди това.

Снимка: Lap.bg

Специалните пратеници на bTV в Япония - Флорина Иванова и Димитър Тасев, ще ви разкажат за емоциите след успеха в своя ежедневен влог "Игрите на Флори и Митко" на нашия сайт btvnovinite.bg.