на живо

Антоанета Костадинова за Токио 2020: Сбъдната мечта! (ВИДЕО)

"Успях да си свърша работата и съм ужасно щастлива"

Антоанета Костадинова за Токио 2020: Сбъдната мечта! (ВИДЕО)

Националката по спортна стрелба Антоанета Костадинова, носителка на единствения до момента медал за България в Токио, определи Олимпиадата като сбъдната мечта.

В японската столица Костадинова донесе на страната ни сребро на 10 м пистолет преди седмица, а днес завърши на четвърто място на 25 м, въпреки че бе над всички в квалификациите.

"Със сигурност удовлетворението е много повече, тъй като вчера прецизната стрелба беше добре. Не беше много силна, но приемлив резултат. Такъв, който ми позволява ако днес си направя бързата както трябва, да нямам проблем за финала. И днес, когато започнахме, имах две серии с по 49 точки, само с по едно 9. После дойде изненадата ми, защото започнаха да се нижат десятка след десятка и станаха 3 серии по 50 точки, единствено в последната серия допуснах една девятка, като и трите ми деветки са по 9.9. Това няма как да не ме остави доволна и щастлива от това, че успях да си свърша работата, да си направя модела, така както сме го тренирали. Просто наистина съм ужасно щастлива! Докато финалът вече - наистина там си е шанс.", заяви Костадинова пред bTV.

Снимка: Lap.bg

"Предварително бях казала, че този финал не го усещам като моя. Да, стрелям десятки, но понякога са от по-малките, които за финала не се броят."

"Специално в първата серия грешката бе моя, защото на пробните изстрели се бях насочила не съвсем точно. Оттам нататък, когато застанах за четните, просто насочването беше малко по-различно. Отчитам го като грешка това - основната ми грешка за този финал. Все пак се радвам, че успях много бързо да се събера, да коригирам и всичко си отиде на мястото. Не съжалявам за тази първа серия, защото тя също не беше лоша, имам само един откъснат изстрел от нея. Просто бяха по ръба на тези 10.2 - близки, но не хващат."

Снимка: Lap.bg

"Олимпиадата е сбъдната мечта! Това, което за мен е най-ценно е, че не разочаровах треньора. Kоето си бяхме поставили като цел - аз го изпълних. Повече няма какво да искам. Винаги в спорта, особено в стрелбата, е така. Един ден си горе, на другия си долу. Имаш късмет, нямаш късмет. За мен важно е да заложа на работата. Този път го направих, успях да се събера, да мисля с главата си и се получиха нещата достатъчно добре.

"Винаги ще има недоволни. Ще има такива, които да казват - "жалко, за малко медал - за малко златния, днес за малко бронзовият", но в спорта е така.", завърши олимпийската вицешампионка.

Снимка: Lap.bg