на живо

"Аталанта" и "Наполи" може да не изиграят цял мач

"Адзурите" готови да си тръгнат при расистки обиди към Калиду Кулибали

Getty Images

Италианскиите медии пишат, че има реална опасност "Аталанта" и "Наполи" да не изигаят пълни 90 минути тази вечер в последния двубой от 14-ия кръг на Серия "А". Причината: обиди на расистка основа от феновете на "бергамаските" към тъмнокожия защитник на гостите от Неапол Калиду Кулибали.

Сенегалецът бе атакуван словесно от тифози на "Аталанта" в предишния сблъсък между двата тима. Сега "адзурите" заплашват да не стоят безучастно и да напуснат терена при нови обиди.

“Никога дори няма да обмислим да приемем факта, че можем да бъдем лишени от нещо основно във футбола като дразненето между запалянковците. Бергамо винаги се е възмущавал от вулгарни песни и расистки скандирания. Но в същото време по повечето италиански стадиони ние постоянно чуваме, че бергамаските сме били фермери. Така да бъде! Давайте, мразете Бергамо! Не ни боли от това, защото то е е нещо, което ни свързва с нашата земя и дори ни прави по-горди заради произхода ни”, пишат в декларация тифозите на "бергамаските".

Двубоят между "Аталанта" и "Наполи" е тази вечер от 21:30 ч. През 2016 г. среща "Лацио" - "Наполи" бе прекъснат именно заради расизъм срещу Кулибали. Привържениците на "римските орли" са сред най-крайните на Апенините.

Тагове: