на живо

"Барса" с тежък съперник за Купата на краля, "Реал" извади късмет

bTV Action ще излъчи всички по-интересни осминафинални срещи

Носителят на Купата на Испания "Барселона" получи доста по-тежък съперник за осминафиналите в тазгодишното издание на турнира в сравнение с "Атлетико" и "Реал", които ще имат съперници от по-ниските нива на лигата.

"Барселона" ще трябва да се справи със "Селта" Виго, който през уикенда ги спря с 2:2 на "Ноу Камп" в един от най-вълнуващите мачове от началото на сезона. Първата среща е на стадион "Балаидос" и домакини са миналогодишните полуфиналисти в турнира Лига Европа.

"Блаугранас", които спечелиха Купата на краля във всеки един от последните три сезона, стигнаха дотук след две победи и общ резултат 8:0 над "Мурсия".

"Реал" Мадрид, който отстрани състава от Сегунда "Б" "Фуенлабрада" с общото 4:2, сега ще спори с тима на "Нумансия", играещ във втора дивизия. "Атлетико" пък в първата си осминафинална среща ще пътува до Каталуния, за да играе с Йеида- тим от Сегунда "Б". "Севиля" се изправя срещу "Кадис"- тим от Сегунда, който в предишния кръг елиминира градския им съперник "Бетис".

"Форментера", който също е от Сегунда Б и в миналия кръг отстрани "Атлетик" Билбао, отново получи баски тест- тимът на "Алавес" и домакинство в първата среща.

Пълен жребий за осминафиналите в турнира за Купата на Испания:

"Атлетико" Мадрид- "Йеида"
"Нумансия"- "Реал" Мадрид
"Селта" Виго - "Барселона"
"Кадис"- "Севиля"
"Леганес" - "Виляреал"
"Лас Палмас" - "Валенсия"
"Еспаньол" - "Леванте"
"Форментера" - "Алавес"

Мачовете ще се играят през първата и втората седмица на януари, посочените на първо място отбори са домакини в първите срещи. bTV Action ще излъчи всичко по-интересни осминафинални двубои.

Тагове:

@