на живо

"Беневенто" смълча "Сан Сиро" в мач за историята (ВИДЕО)

Последният в Серия А изненада "Милан" на неговия стадион

"Беневенто" смълча "Сан Сиро" в мач за историята (ВИДЕО)

Отборът на "Беневенто" спечели с 1-0 гостуването си на "Милан" и по този начин сътвори най-голямата изненада от началото на сезона в Серия А.

Абсолютният дебютант в италианския елит се намира на последно място в класирането и всичко друго освен победа над "червено-черните" щеше да значи изпадане и на теория за него. Само че с гол на Пиетро Иемело в 29-а минута на мача "Беневенто" грабна трите точки, с което и първата победа като гост в историята си в Серия "А".

Дотук отборът на Роберто Де Дзерби имаше 15 загуби и 1 равенство извън своя стадион.

За "Милан" мачът не бе без значение. Отборът на Дженаро Гатузо има цел да се класира в Лига Европа предстоящия сезон, но с тази загуба е застрашен да отстъпи от 6-то си място в класирането.

Макар и да осъществи сериозен натиск през второто полувреме отборът домакин така и не стигна до изравнителен гол, а 10 минути преди края остана и с човек повече на терена след червения картон на Шейк Диабате от "Беневенто".

С успеха си гостите остават все така последни, на 12 точки от спасителната зона 4 кръга преди края. "Милан" пък рискува да бъде изпреварен от "Аталанта" и застигнат от "Сампдория", които са съответно 7-и и 8-и в класирането.