на живо

Бернардески разплака Флоренция в скандален мач между "Фиорентина" и "Юве" (ВИДЕО)

"Бианконерите" постигнаха 11-а поредна победа във всички турнири

Getty Images

"Ювентус" спечели с 2:0 срещу "Фиорентина" в едно от най-тежките си гостувания за сезона в Серия "А". Двата големи съперника се срещнаха в първи двубой от 24-я кръг, който освен с успеха на "бианконерите", ще бъде запомнен и с една много спорна ситуация през първото полувреме, в която домакините първо получиха дузпа, но впоследствие главният съдия промени решението си.

В крайна сметка "старата госпожа" записа осми успех в 19 мача на негостоприемния стадион "Артемио Франки" от 1998 година насам, като в този период "виолетовите" имат само две победи.

Футболната съдба за пореден път написа драматичен сценарии, след като в 56-ата минута първият гол за гостите отбеляза Федерико Бернардески. Бившият любимец на феновете на "виолетовите" се разписа с хубав насочен изстрел от пряк свободен удар и изненадващо изрази радостта си, предизвиквайки допълнително гнева на привържениците.

Снимка: Getty Images

Бернардески напусна "Фиорентина" през лятото на 2017 година и вече има 5 гола за "Юве", който плати 40 млн. евро за подписа му.

30 минути по-късно Гонсало Игуаин се измъкна от защитата, получавайки великолепен пас от Джорджо Киелини. Аржентинецът излезе сам срещу вратаря Марко Спортиело и с уверен завършващ удар прати топката в ъгъла.

Снимка: Getty Images

Пипита вкара в четвърти пореден мач от първенството и вече има 18 попадения за сезона във всички турнири.

След като през първото полувреме Жил Диаш уцели страничната греда, през втората част домакините също имаха своите шансове. При най-чистото положение Сирил Теро се възползва от карамбол в наказателното поле, но ударът му бе блокиран мигновено от Джанлуиджи Буфон, който изигра своя шампионатен мач номер 500 с екипа на "старата госпожа".

Снимка: Getty Images

Веднага след последния съдийски сигнал наставникът на "виола" Стефано Пиоли продължи дискусията си с главния съдия Марко Гуида, изразявайки недоволство от случилото се в началото на срещата. А именно - Марко Бенаси опита центриране в 17-ата минута, което бе блокирано от Киелини. Той обаче направи това с лявата си ръка, която бе вдигнал високо - т.е. тя не бе в естествена позиция. Реферът веднага посочи бялата точка и Жордан Верету бе готов да изпълни дузпа, но такъв шанс все пак не му се отдаде.

След близо 4-минутна консултация с помощниците, отговарящи за системата ВАР, Гуида промени решението си и отмени дузпата. Последвалите повторения показаха ясно, че евентуалната причина за отмяна на наказателния удар - засада на Бенаси при битка за топката между Алекс Сандро и Джовани Симеоне, е неоснователна, защото именно бранителят на гостите последен играе с топката преди тя да попадне в Бенаси.

Снимка: Getty Images

Тази ситуация изнерви играчите и през първото полувреме далеч повече бяха нарушенията и скандалите, отколкото ударите и опасните атаки към двете врати.

"Ювентус" може да се похвали с дубъл над "виола" през настоящия сезон, след като спечели и първия мач в Торино с 1:0.

Тимът на Макс Алегри спечели 11-и пореден двубой от всички турнири (8 в Серия "А"), записвайки изумителна 15-а "суха мрежа" в последните си 16 срещи. "Бианконерите" са временен лидер в класирането с 62 точки и мач повече от втория "Наполи", който в събота вечер, от 21:45 пряко по RING, приема "Лацио" в другото дерби на кръга.

След три загуби в последните четири кръга, "Фиорентина" запазва 11-о място с 31 точки.