на живо

Без усещане за дерби: "Олимпик" Лион разби "Сент Етиен"

Домакините бяха без 7 футболисти, заразени с коронавирус

Дерби дю Рон има своя категоричен победител! "Олимпик" Лион разби с 5:0 "Сент Етиен" в мач от 21-ия кръг на френската Лига 1.

Така "хлапетата" могат да се похвалят, че вече имат 45 победи, докато техните големи врагове - 44 в едно от най-напрегнатите съперничества на европейските терени. Равенствата остават 33. 

Този път "Олимпик" Лион имаше "подкрепа" от коронавируса. Цели 7 футболисти на домакините дадоха положителни тестове за заразата преди мача. Наложи се треньорът Клод Пюел да използва играчи от школата и това си каза думата.

Първото попадение във вратата на "Сент Етиен" беше дело на Тино Кадавере в 16-ата минута. До края на първата част се разписа и Марсело, който засече с глава центриране от пряк свободен удар.

Двамата голмайстори добавиха по още едно попадение и през втората част. Първо Марсело направи резултата класически, а след това Кадавере го покачи на 4:0. 8 минути преди края на редовното време футболист на "Сент Етиен" вкара, но в собствената си врата. Габонецът Денис Буанга не успя да изчисти топката и оформи крайното 5:0.

Това не е най-изразителната победа в Дерби дю Рон. През 1969 г. "Сент Етиен" побеждава съперниците си от града на 60 км със 7:1.

След категоричния успех "Олимпик" Лион остава на третото място в класирането с 43 точки. "Сент Етиен" е 16-и с 19 пункта.