на живо

Безгрешните българки ще играят на финала на Златната лига

Гледайте финала и мача за третото място пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg на 20 юни

Женският национален отбор по волейбол на България ще играе на финал на турнира Златна лига! "Лъвиците" отново не дадоха гейм на своите съпернички от Чехия и след 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) си осигуриха четвърти в историята мач за красивия трофей. 

На финала българките ще се изправят срещу тима на Хърватия, който победи Испания по-рано днес (19 юни).

Решителният сблъсък е утре - 20 юни, и ще може да го гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч.

Снимка: cev.eu

След четирите мача в груповата фаза и полуфинала, родният тим няма загубен гейм!

Българките започнаха мача по страхотен начин, като натрупаха преднина от 4 точки. В разгара на гейма добрите атаки на капитана Елица Василева и Гергана Димитрова, както и непробиваемата блокада на Нася Димитрова позволиха на „лъвиците“ да се откъснат в резултата и да поведат с 14:8. Трудният сервис на Христина Вучкова пък направи спасяването на гейма „Мисията невъзможна“ за чехкините. След 25:13 българките започнаха да играят още по-освободено.

Снимка: cev.eu

Това си пролича в началото на втората част, когато родните волейболистки поведоха с 5:0. Чехкините обаче се мобилизираха и изравниха за 6:6. Последваха няколко оспорвани минути преди „лъвиците“ отново да поведат в резултата с 18:15. Съперничките ни не се отказаха, като равенството в гейма дойде в изключително неподходящ момент – 22:22. Българките обаче демонстрираха опит и класа! Стегнаха се в напрегнатата ситуация и успяха да запишат и тази част на своята сметка при резултат 25:23.

Снимка: cev.eu

Чехкините опитаха бързо да се отърсят от изоставането и в самото начало на третия гейм опитаха мощни атаки. С това обаче само „раздразниха лъва“. Българките бързо се върнаха към формата си от първия гейм! Преднината им се увеличаваше все повече. Стигна се до 10:3, което внесе спокойствие в редиците на трикольорките. Елица Василева, Емилия Димитрова и Христина Вучкова продължаваха да са лидерите на тима и да помагат разликата да се задържи на таблото. 

България ще се опита да спечели втори трофей от Златната лига след този от 2018 г. Преди това "лъвиците" загубиха 2 финала - през 2012 г. именно от Чехия и през 2010 г. от Сърбия. 

Снимка: cev.eu

Финалът България - Хърватия може да гледате пряко по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg на 20 юни от 20:00 ч.!

От 17:00 ч. пък е мачът за третото място в Златната лига между Испания и Чехия! Той също ще бъде излъчен по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg!