на живо

Битката продължава - пряко по bTV Action и RING!

Не пропускайте най-интересните мачове от 19-я кръг на Серия "А"

Пет отбора, разделени от едва шест точки! Това е ситуацията на върха в класирането на Серия "А" преди изиграването на срещите от 19-я кръг, с който шампионатът ще бъде преполовен. Програмата на калчото идната събота и неделя предлага нова порция изключително интригуващи сблъсъци, сред които три дербита. Резултатите в тях най-вероятно ще доведат до промени в таблицата, чиято първа четвърт към момента изглежда така:

1. Интер - 39т., 2. Фиорентина - 38т., 3. Наполи - 38т., 4. Ювентус - 36т., 5. Рома - 33т.

А ето и двубоите, които ще имате възможност да гледате пряко по bTV Action и RING в следващите два дни.

Фиорентина - Лацио, Събота, 19:00 - пряко по RING

В сряда "виолетовите" спечелиха трудното си гостуване на Палермо с 3:1, а в същото време Лацио за пореден път през сезона разочарова привържениците си след 0:0 при домакинството на Карпи. "Орлите" са едва 10-и в класирането - на 14 точки от зона Шампионска лига. При последното си гостуване обаче те надиграха лидера Интер с 2:1, а сега срещат втория най-добър домакин в шампионата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фиорентина спечели 7 от деветте си мача у дома до момента, но единственият престижен успех бе този срещу Милан още в първия кръг (2:0). През миналия сезон Лацио спечели визитата на "Артемио Франки" с 2:0, както и ответния двубой на "Олимпико" с 4:0.

Рома - Милан, Събота, 21:30 - пряко по bTV Action

Дерби между два отбора, чието неубедително представяне продължава. Синиша Михайлович все още е треньор на "червено-черните", въпреки позорното поражение с 0:1 от Болоня на "Сан Сиро" в сряда. Според медиите в Италия сърбинът е получил пореден нов шанс от ръководството, но при загуба срещу "вълците" почти сигурно ще бъде уволнен.

През ноември грандът от Милано постигна победа на "Олимпико" с 3:1 срещу Лацио, но има само един успех при последните 11 визити на другия столичен гранд от 2005 година насам. За Рома трите точки също са от голямо значение, защото тимът на Руди Гарсия вече изостава с шест точки от лидера и е постигнал едва един успех в последните си девет срещи.

Интер - Сасуоло, Неделя, 13:30 - пряко по RING

След като в дебютния си сезон в калчото Сасуоло загуби с 0:7 у дома от Интер, никой не вярваше, че година по-късно резултатът може да бъде повторен. "Черно-сините" обаче бяха на друго мнение и през миналата кампания разгромиха съперника си отново със 7:0, но на своя "Джузепе Меаца".

Сега големият въпрос е дали тимът на Роберто Манчини, който в сряда спечели за девети път от началото на кампанията с минималното 1:0, е способен отново да вкара седем гола на надминаващия очакванията на специалистите Сасуоло, който заема шесто място в класирането. "Черно-зелените" обаче не са в добра форма, печелейки само веднъж в предишните си пет двубоя.

Фрозиноне - Наполи, Неделя, 16:00 - пряко по RING

Александър Тонев изигра едва вторият си цял мач за Фрозиноне при равенството 2:2 със Сасуоло и има големи шансове да бъде титуляр и срещу претендента за титлата Наполи. Тифозите на "сините" продължават да мечтаят, след като в 18-я кръг техните любимци спечелиха четвърта победа в последните си пет мача от всички турнири след 2:1 срещу Торино.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна Фрозиноне, който заема първото място в зоната на изпадащите, има само един успех в предишните осем мача, печелейки едва 5 от възможни 24 точки. За последно двата отбора се срещнаха през 2007 година в Серия "Б", когато Наполи спечели гостуването си стадио "Матуза" с 2:1.

Сампдория - Ювентус, Неделя, 21:30 - пряко по bTV Action

В последния мач от 19-я кръг шампионът Ювентус ще опита да удължи победната си серия в първенството на девет поредни двубоя, но задачата на "бяло-черните" не е никак лесна. Срещу себе си те ще имат вдъхновения тим на Сампдория, който постигна важна победа с 3:2 в дербито срещу Дженоа, въпреки че бе на косъм от това да изпусне аванса си от три гола на почивката и да развали празника на своите тифози.

Вероятността за успех срещу Юве обаче не е голяма, предвид страхотната форма на финалиста в Шампиоска лига от миналия сезон и трите му победи над "моряците" в четирите срещи помежду им в последните два сезона на Серия "А".

Останалите мачове от кръга в калчото са: Карпи - Удинезе, Аталанта - Дженоа, Болоня - Киево, Верона - Палермо и Торино - Емполи.