на живо

Боксовата федерация не признава Пламена Димова за шампионка

"Не сме давали разрешение за такъв мач", твърдят от БФБокс

Facebook

Българската федерация по бокс отказа да признае Пламена Димова за световна шампионка при професионалистките в категория до 52 кг. От централата дори са сезирали Министерството на младежта и спорта с писмо, в което се твърди, че срещата в зала "Конгресна" във Варна се е провела неправомерно.

Според информациите, Димова е победила по точки в 10-рундов двубой представителката на Швеция Йоана Райдберг. Така варненката беше провъзгласена за нова световна шампионка.

"БФБокс не е давала разрешение за провеждането на този мач. Информирали сме всички институции за това, тъй като той не отговаря на изискванията за професионална боксова среща и за нас тя е незаконна", заяви Венцислав Николов, член на УС на Българския професионален боксов съюз (БПБС) и арбитър на WBC и EBU.

Организаторите на гала вечерта не са представили необходимите документи, сред които медицински застраховки, набор от медицински изследвания на състезателките, както и оторизация и необходимите лицензи за провеждането на мача от БФБокс и БПБС. "Заради тези и други организационни нарушения, срещата няма как да бъде призната за редовна", коментира още Николов.