на живо

Болоня и Интер откриват 10-ия кръг в Серия "А"

Гледайте срещата от 21:45 ч. пряко по RING

БГНЕС

Интер гостува на Болоня тази вечер и при изключително оспорваната битка в челото на класирането, където отборът от Милано е един от четирите състава с 18 точки непосредствено зад лидера Рома. Гостуващият тим ще преследва победата на всяка цена. Очаква се Интер да доминира и да предприеме повече рискове в търсене на пролуки в отбраната на Болоня.

А този тим е на 18–та позиция, с две победи и 7 загуби до този момент, но точно в миналия кръг постигна успех срещу Карпи и това за малко намали напрежението върху треньора Делио Роси, за когото се предполагаше, че ще бъде уволнен, ако този мач не беше спечелен. Дали обаче такъв успех може да даде повод да се смята, че в редиците на домакините ще има стабилизация, е малко съмнително, защото Интер все пак притежава доста по-класен състав от новака в Серия „А”.

В редиците на Болоня ще липсват контузените Акуафреска, Алекс Ферари и Сукулини, а гостите не могат да разчитат на наказания Мурийьо и контузения Додо.

Статистиката показва че последната победа на Болоня срещу Интер датира от февруари 2002 г. при домакински успех с 2:1. Тези времена в момента изглеждат безвъзвратно отминали. Възпитаниците на треньора Манчини, който като футболист е играл и за Болоня, ще бъдат много сериозно критикувани, ако не оправдаят очакванията за успех в този мач.

Снимка: БГНЕС

Едва ли обаче това е толкова лесна задача срещу състав, който във всеки двубой се бори за оцеляването си, особено при подкрепата на вярната си публика на стадион „Ренато Дал'Ара”.

Не пропускайте да видите развръзката в прякото предаване на срещата от 21:45 по RING.