на живо

Бомба на трансферния пазар в Италия

Пауло Дибала напуска Палермо. Вижте в каква посока

Getty Images/Guliver Photos

Най-голямото откритие в италианската Серия А през настоящия сезон, Пауло Дибала, вече е сигурно ново попълнение на шампиона Ювентус. Според италианските медии аржентинският нападател ще премине при "бяло-черните" през летния трансферен период срещу сумата от 30 милиона евро, която ще получи сегашният му клуб Палермо.

Един от най-техничните футболисти в калчото вече е постигнал договорка с ръководството на "старата госпожа" и за личните си условия. Той ще подпише договор за пет години.

"Тутоспорт" информира, че братът на Дибала и неговият агент Пиерпаоло Триулци в момента пътуват към Италия и се очаква до края на деня трансферът да бъде финализиран изцяло. Така след четвъртото поредно скудето, Юве печели още една изключително важна битка, тъй като си осигурява подписа на изключително талантлив играч, към когото апетити имаха почти всички големи европейски клубове.

Не е изключено за избора на Дибала да е повлиял и Карлос Тевес. Предполага се, че нападателят на "бяло-черните" е провел няколко телефонни разговора с младия си сънародник, за да го убеди, че грандът от Торино е правилният избор за неговото развитие.