на живо

Калейн: Искам олимпийско злато, за да запиша името си в историята

За мен е предизвикателство да накарам хората да ме харесват и да започнат да ме аплодират, каза грацията в предаването "Тази сутрин"

Калейн: Искам олимпийско злато, за да запиша името си в историята

Боряна Калейн спечели четири медала на турнира по художествена гимнастика Гран при на Москва, като на бухалки пребори домакините от Русия и се окичи със златото след много силна композиция. Зад себе си Калейн остави двете фаворитки - сестрите Арина Аверина и Дина Аверина, които традиционно обират отличията.

Освен златото на бухалки, Калейн се прибра в България със сребърно отличие за съчетанието си с лента, както и с два бронзови медала - на топка и обръч.

Няколко часа след кацането в София, чаровната гимнастичка гостува в предаването "Тази сутрин" по bTV, където разкри, че няма време за почивка и от утре отново ще е в залата.

Снимка: Lap.bg

"Колкото и странно да е за всички хора, тези четири медала ми струват цялата работа до момента, откакто съм започнала да тренирам преди почти 15 години. Аз реално започнах на 6 години да се занимавам с този спорт. Това не са просто едни медали. Те са наградата за моя положен труд до момента.", каза Калейн.

"Трябва да се надграждаме и никога да не сме доволни от постигнатото. Днес мога да се порадвам на този успех, защото съм почивка, но от утре започвам да се боря отново от нулата."

Снимка: Lap.bg

Относно представянето си в Москва, тя коментира: "Беше много емоционално, защото цяла година нямаше достатъчно прояви за нас. Беше уникална атмосфера, залата бе пълна на 50%. Затова смятам, че се представих толкова добре, тъй като публиката ме зарежда."

"За мен е предизвикателство да накарам хората да ме харесват и да започнат да ме аплодират. Това много ми харесва. Когато съм в чужбина и видя, че започват да ме подкрепят точно както подкрепят и техните си гимнастички. Сега ми скандираха и името след един от финалите."

"Много е лесно да се главозамае човек, но аз трябва да благодаря на треньорката си Марияна Памукова, която ме държи здраво стъпила на земята".

Заради пандемията олимпийските игри в Япония бяха отложени с 12 месеца и би трябвало да се проведат през това лято, а Боряна Калейн има амбиции не просто за медал, а за титла.

"Целта ми винаги е била да участвам на олимпийски игри. Дай Боже да заслужа златен медал. Това никога не се е случвало в българската художествена гимнастика и много бих искала да запиша името си."

Тя разкри, че в трудни моменти, когато е чупила крака си, е искала да спре със спорта: "Ако тръгна да се отказвам от нещо, се чувствам слаба и сякаш съм се предала. Не се чувствам удовлетворена от себе си", добави грацията.

Вижте повече във видеото.