на живо

Брилянтен гол реши дербито на Италия (ВИДЕО)

"Ювентус" и "Интер" изиграха страхотен мач в Торино

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" победи "Интер" с 1:0 в емоционално 231-во издание на най-големия мач в италианския футбол. Шампионите се реваншираха на съперника си за поражението с 1:2 в първата им среща за сезона в Серия "А", постигайки трети пореден домакински успех срещу "нерадзурите" и седми в 11 двубоя между двата тима в Торино от 2005 година насам. "Старата госпожа" спря победната серия на големия си враг на 7 мача. "Интер" не бе губил в двубой от калчото от началото на декември, когато отстъпи с 0:3 при друго тежко гостуване - на "Наполи".

"Черно-сините" изиграха силно първо полувреме, в което близо до отбелязване на гол бяха Жоао Марио, Роберто Галярдини и Иван Перишич. В две от опасните ситуации пред вратата на "Юве" с чудесни намеси се отличи Джанлуиджи Буфон. Неговите съотборници също създадоха няколко голови положения. Още в първите минути Дибала стреля със странична ножица, но Самир Ханданович спаси, а минути по-късно отново аржентинецът уцели греда с техничен удар.

В края на полувремето стражът на Интер отново реагира брилянтно при удар на Миралем Пянич от статично положение, но все пак от последвалия ъглов удар "Ювентус" поведе с попадение, което се оказа и победно. Точен бе Хуан Куадрадо, който отбеляза с прецизен и мощен удар от близо 25 метра разстояние.

Снимка: БГНЕС

Колумбийският национал вкара трети гол срещу "Интер" в кариерата си, като всеки от тях е реализирал с изстрел извън наказателното поле.

След почивката домакините контролираха случващото се на терена и не позволиха да бъдат натиснати, както се случи в периоди от първото полувреме. Ханданович запази изоставането на своя тим минимално с още няколко страхотни спасявания, но съотборниците му така и не успяха да пробият организираната отбрана на "Юве" и да създадат голови положения. При най-добрите ситуации за "нерадзурите" Галярдини и Икарди стреляха над вратата.

В заключителните секунди на срещата Иван Перишич изпусна нервите си и получи директен червен картон за обидни реплики към главния съдия Никола Рицоли. Арбитърът показа общо 9 картона.

"Ювентус" постигна 28-ма поредна домакинска победа в шампионатен мач, увеличавайки и серията си от двубои без загуба у дома на 41 мача във всички турнири. От своя страна "Интер" допусна втора поредна загуба, след 1:2 от "Лацио" за Купата, въпреки че преди това бе спечелил 9 поредни двубоя във всички турнири.

За "бианконерите" успехът е 104-ти в историята на дербито на Италия. Миланският тим остава със 71 и няма победа като гост на шампиона от 2012 година. Последният дубъл на "нерадзурите" над "Юве" в един сезон пък датира от 2003/04 година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането "Ювентус" отново увеличи преднината си на върха. Шампионите имат 6 точки повече от втория "Наполи", който обаче е изиграл мач повече. Най-прекият конкурент на "бяло-черните" за първата позиция - "Рома", е трети на 7 точки от върха, но "вълците" все още не са изиграли своята среща от 24-я кръг. Във вторник, 8 февруари, пряко по РИНГ от 21:45, те приемат "Фиорентина" в поредния вълнуващ двубой от Серия "А".