на живо

Цветан Соколов: Явно изоставаме от другите, след като сме на това място

"Опитахме да рискуваме, но не ни се получи", заяви капитанът на националния тим по волейбол

Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на европейското първенство, след като загуби от Германия с 1:3 гейма. Така за втори пореден шампионат "лъвовете" ще бъдат извън топ 8 на Стария континент.

Според капитана на тима Цветан Соколов, класирането говори достатъчно, а конкуренцията между националните отбори вече е на много високо ниво.

"Всички държави играят по-различен волейбол. Израснали са технически, тактически. Нормално е да се вдигне нивото на всеки един национален отбор. Ние явно изоставаме, след като сме на това място", заяви пред bTV разочарованият Соколов.

Той анализира мача с Германия, като заяви, че загубата е дошла, тъй като българските волейболисти не са се възползвали достатъчно от рисковете, които са поемали.

Снимка: cev.eu

"Още в началото - първия гейм, трябваше да го изиграем по доста различен начин. Направихме много грешки, много леки топки ни паднаха, които трябваше да си вземем, особено в такъв важен мач, независимо кой е отборът от другата страна. Германия ни даваше много възможности да играем повече с топката. За жалост не успяхме да реализираме това, което дойде от наша страна, което можеше да обработим. Нормално е те да рискуват на сервис. Сбъркаха много, но имаше и хора, които влизаха в серии. Ние не можахме. Гледахме повече да рискуват, да им позволяваме да играят. Просто не се получаваха нещата. Германия изиграха един хубав мач. За жалост ние не успяхме", каза Соколов и добави:

"Отсреща имаш отбор, който е много качествен в атака. Ако им прехвърлиш една топка ей така, се получава това, просто няма как да спечелиш. Опитахме се да рискуваме, не ни се получи. Не мисля, че е голяма разликата, но те съумяват да играят по-изчистен волейбол. Ние имаме имена, които играят в големи отбори, но са научени по-малко да грешат"

Снимка: CEV