на живо

Дали Рома най-сетне ще преодолее „(червено-) черната” си котка? (ВИДЕО)

Битката за второто място на живо в каналите на bTV Media Group

Макар шампионът в Италия да е известен, интрига в Серия "А" има и преди последния кръг. Най-интересна е битката за второто място между Наполи и Рома, които тази вечер ще изиграят мачовете си от 38-я кръг.

"Вълците" гостуват на Милан от 21:45, като дербито ще бъде излъчено пряко по bTV Action. В същия час по RING започва срещата между Наполи и Фрозиноне, а началният час на коментарното студио с водещ Йордан Георгиев е 21ч.

Рома е на 2 точки зад Наполи и може да задмине неаполитанците в последния възможен момент. За тази цел римляните трябва да спечелят гостуването си на Милан, а неаполитанците да не успеят да победят Фрозиноне на свой терен.

Задачата на Рома изглежда лесна. Милан няма успех в Серия „А" на „Сан Сиро" от края на февруари. От тогава до сега „росонерите" са записали 3 равенства и едно поражение у дома. Слабите резултати предизвикаха недоволството на феновете, които готвят протести. 

Удобен момент за Рома да запише първа победа при гостуване на Милан от сезон 2010/ 2011 г. насам.

Любопитното е, че тогава „росонерите" бяха във възход. Водени от наставника Масимилиано Алегри и суперзвездата Златан Ибрахимович, те спечелиха Скудетото, но Рома спечели на „Сан Сиро". В последните 5 години Милан позагуби от блясъка си, а Рома тръгна нагоре. Въпреки това за този период „росонерите" два пъти надвиха "вълците" у дома, стигнаха и до две равенства.

Дори и да прекъснат негативната си серия в Милано, римляните се нуждаят от чудо. Заемащият второто място Наполи посреща Фрозиноне на „Сан Паоло". Отборът на Маурицио Сари е най-силният домакин в Серия „А" през този сезон с актив от 15 победи, 3 равенства и нито една загуба в Неапол, а срещу тях е предпоследният Фрозиноне, който вече изпадна.

Наполи ще играе не само за победа, но и за голмайстора си Гонсало Игуаин. Аржентинецът се нуждае от хеттрик довечера, за да задмине Гунар Нордал в престижна класация - тази за най-много попадения в рамките на един сезон. Рекордът на легендарния шведски нападател е 35 гола.