на живо

Данте и малкият син на Лилиан Тюрам пречупиха 10 от "Нант" (ВИДЕО)

Трета победа за "Ница" от началото на сезона в Лига 1

"Ница" записа трети успех от началото на сезона във френската Лига 1 и първи от август насам. "Орлите" спечелиха с 2:1 като домакини на "Нант" в двубой от шестия кръг. В герои за тима на Патрик Виейра се превърнаха опитният защитник Данте и Кефрен Тюрам - по-малкият син на легендата Лилиан Тюрам.

На "Алианц Ривиера" гостите усложниха задачата си в 3', когато Андрей Жирото получи директен червен картон след грубо влизане в краката на Хасан Камара. "Ница" се възползва от численото си предимство, притисна съперника и поведе чрез Данте в 27'. Бразилският защитник засече с глава центриране от корнер на Амин Гуири.

В добавеното време на първата част обаче Имран Луза изравни от дузпа, отсъдена след игра с ръка на Анди Пелмар в наказателното поле.

"Ница" отговори през втората част и създаде доста работа на вратаря Албан Лафон. Той все пак се пропука в 62'. Тогава 19-годишният Кефрен Тюрам отбеляза първия си гол с червено-черния екип.

Така "Ница" има само едно поражение в последните си 13 домакинства на "Нант" във всички турнири - през ноември 2015 г., когато "канарчетата" се наложиха с 2:1 с попадения на Алексис Алег и Колбейн Сигторсон.

С тазвечершния успех "Ница" вече заема осмата позиция във временното класиране с актив от 10 точки, докато "Нант" е 15-ти с 5. В седмия кръг, след паузата заради мачовете на националните отбори, "Ница" гостува на "Сент Етиен", докато "Нант" приема "Брест".

Тагове:

ница нант лига 1