на живо

Дебютант бележи за "Барса" в първия мач от похода към четвърта поредна Купа на Краля (ВИДЕО)

Каталунците не срещнаха затруднения срещу третодивизионния "Мурсия"

БГНЕС

"Барселона" започна с убедителна победа защитата си на Купата на Краля в Испания. Пет месеца след успеха с 3:1 във финала срещу "Алавес", каталунците спечелиха с 3:0 при гостуването на "Реал" Мурсия в първи 1/16-финален мач между двата тима от 116-тото издание на надпреварата. През този сезон "Барса" ще опита да стане първият клуб, вдигнал трофея в четири поредни години, от 1933 насам, когато за последно подобно нещо направи "Атлетик" Билбао. Каталунците се нуждаят и само от още една купа, за да достигнат юбилейните 30 трофея от турнира.

От състава на Ернесто Валверде отсъстваха големите звезди Меси, Суарес, Тер Стеген и Иниеста, които дори не пътуваха с отбора. В титулярния състав бяха направени 8 промени.

Срещу третодивизионния съперник, пред 19 хиляди зрители на стадион "Нуева Кондомина", гостите поведоха в края на първото полувреме, след като преди това домакините пропуснаха две отлични възможности да вземат аванс. В 44-ата минута Пако Алкасер отбеляза първия си гол за сезона, засичайки отлично центриране на Жерар Деулофеу.

Веднага след почивката "блаугранас" нанесоха още два тежки удара на сромния си опонент, който за последно бе част от Примера дивисион през сезон 2007/08. Деулофеу се разписа във втори пореден двубой, а малко след него точен при дебюта си в официален мач за "Барса" бе и 22-годишният атакуващ полузащитник Хосе Арнайс.

Снимка: БГНЕС

До края на срещата домакините създадоха две добри възможности, но Йаспер Силесен спря удари на Салва Чаморо и Елади.

Това е седмият път, в който двата отбора се срещат в турнира за Купата на Краля, като до момента "Мурсия" нито веднъж не е успявал да отсрани "Барселона". Реваншът на "Камп Ноу" е насрочен за 29 ноември.