на живо

Дейвид Хъдълстоун не се класира за многобоя в спортната гимнастика

Българинът игра с болки в глезена, а падане от коня с гривни го разконцентрира

Lap.bg

Българският представител в спортната гимнастика Дейвид Хъдълстоун няма да участва в многобоя на олимпийските игри в Токио. Той не успя да събере нужните точки, за да влезе в топ 24 при дебюта си на най-авторитетния спортен форум.

20-годишният гимнастик се представи най-добре в прескока, като изпълнението му беше оценено на 14,000 точки. На кон с гривни той падна от уреда и получи 11,000 точки. За съчетанието си на успоредка беше оценен с 13,166 точки след груба грешка още в началото. За изпълнението си на висилка Хъдълстоун получи 11,466, а на халки - 12,200. 

Снимка: Lap.bg

Българинът игра с травма в глезена, като това му попречи на доброто изпълнение на земя, а трудността на съчетанието му беше намалена. В крайна сметка оценката му е 12,433 точки. 

Снимка: Lap.bg

С общ сбор от 74,265 точки той остава на 37-мо място след представянето на първите два потока. 

Окончателното класиране в квалификациите ще стане ясно след съчетанията и на третата група от гимнастици. Те започват участието си на олимпийски игри в 13:30 ч. българско време.

Снимка: Lap.bg

Последният медал за роден гимнастик от олимпийски игри е среброто на халки на Йордан Йовчев от Атина 2004. Тогава единодушно специалистите заявиха, че той е бил "ограбен" за сметка на шампиона - Димостенис Тамбакос от Гърция.

В олимпийската програма в днешния ден (24 юли) има още двама представители. В ранния следобед, от 14:30 ч. Любомир Епитропов ще плува в трета серия на 100 метра бруст. Полина Трифонова, която преодоля предварителния кръг в турнира по тенис на маса, ще изиграе още една среща около 15:45 ч. българско време.