на живо

Десет от "Лацио" удържаха "Рома", гредите също помогнаха (ВИДЕО)

Нулево равенство в дербито на Вечния град

Десет от "Лацио" удържаха "Рома", гредите също помогнаха (ВИДЕО)

"Рома" и "Лацио" завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 32-ия кръг на италианската Серия "А". Така и двата римски гранда запазиха позициите си в битката за участие в Шампионската лига. "Орлите" са на трето място, а "вълците" на четвърто с еднакъв точков актив.

На "Олимпико" "Рома" и "Лацио" се захапаха още от първата минута. Най-добрата възможност преди почивката се откри пред Бруно Перес от състава на "джалоросите", който получи пас от Наинголан в наказателното поле и стреля, но топката се отби в левия страничен стълб.

Снимка: Getty Images

През втората част Чиро Имобиле бе близо до попадение, а капитанът на "Рома" Даниеле Де Роси можеше отново да си вкара автогол, както направи срещу "Барселона" на "Камп Ноу".

Стигна се до 80-ата минута, когато Стефан Раду фаулира откъсващия се Дженгиз Юндер и получи втори жълт, респективно червен картон. Макар че останаха с човек по-малко, четири минути по-късно "бианкочелестите" пропуснаха златен шанс да поведат. В последния момент обаче Стефан Ел Шаарауи попречи на Адам Марушич да отбележи.

Снимка: Getty Images

В добавеното време Един Джеко уцели напречната греда след удар с глава. Впоследствие Милникович-Савич пък пробва да вкара с шут от центъра, но встрани от целта.

Нулевото реми означава, че "Лацио" и "Рома" вече имат по 61 точки, една повече от "Интер".

Тагове: